Sturen op potentie in plaats van controle.
22/10/2020
Waartoe voelt u zich geroepen?
30/11/2020
Show all

Connecting Fields, oog hebben voor het unieke talent voor uw organisatie. De ultieme perfectie!

Eten is iets subjectiefs, dus in feite niet objectief, maar het is heel subjectief.
Het is moeilijk om iets te maken wat je kunt beargumenteren en bespreken over bijvoorbeeld vorm, structuur, smaak en zo verder.

Als je je realiseert dat het heel complex in elkaar zit dan begrijp je pas echt dat wat je op tafel zet geen materie is, niet tastbaar is. Het gaat verder dan het gerecht. Het gaat om ideeën, beleving, herinneringen, maar vooral om kennis. Kennis van wat? Van wat jij bent, wat jij uitdraagt als kok. En jij bent je herinnering. De plek waar je geboren bent, wat je geleerd hebt. Je bent hoe je je ontwikkelt door te reizen, door te denken, en door je dingen af te vragen. Dus we weten eigenlijk dat we onze kennis overdragen doordrenkt van jouw persoonlijkheid. Want wanneer je kookt laat je zien hoe je dingen ziet, begrijpt, en hoe je in de wereld staat. En dat dus allemaal..

Dat is dus absoluut één van de bijzondere aspecten van koken. Dat is het allermooiste. Want ook al ben je niet meer dan een soort tolk, er gaat altijd iets van jezelf in het gerecht zitten.

By ‘Andoni Luis Aduriz’,

Chef kok en eigenaar van restaurant MAGURIZ

Spaans Baskenland